فروشگاه فایل

فروشگاه فایل

به فروشگاه ما خوش آمدید.

تاثیر تحریم‏هاى اقتصادى امریكا بر امنیت ملى جمهورى اسلامى ایران

تاثیر تحریم‏هاى اقتصادى امریكا بر امنیت ملى جمهورى اسلامى ایران
این استراتژى از نمادهاى سیاسى، اقتصادى، نظامى، عملیات پنهان، جنگ تبلیغاتى وحقوقى برخوردار بوده است البته گروه‏ها و جناح‏هاى مختلفى در روند برنامه ریزى‏استراتژیك امریكا نقش داشته‏اند هر یك از این مجموعه‏ها بر اجراى رویكردهاى‏خاصى تاكید دارند
دسته: اقتصاد
بازدید: 60 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 22 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 18

قیمت فایل: 24,700 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

مقدمه‏اى در بیان علل ظهور شرایط تنازعى در روابط ایران و امریكا

از زمان پیروزى انقلاب اسلامى ایران در فوریه 1979، جنجال‏هاى متنوع وپردامنه‏اى در روابط ایران و امریكا شكل گرفته است. این جدال‏ها بر رویكردهاى‏متفاوت و حتى متضاد رهبران و مقامات عالیه دو كشور استوار مى‏باشد. نوع رفتار واتهامات متقابل ایران و امریكا به گونه‏اى نمایان گردیده كه مبتنى بر رنجش عمیق سیاسى‏آنان مى‏باشد. چنین روندى از حوادث، بر توانمندى و مؤلفه‏هاى امنیت ملى جمهورى‏اسلامى ایران تاثیرات قابل توجهى برجاى گذاشته است.

جدال‏هاى سیاسى یكى از اصلى‏ترین مؤلفه‏هاى كاهنده امنیت ملى محسوب‏مى‏گردند. این امر مى‏تواند در سطوح مختلفى ظاهر گردد. زمانى كه كشورها با تهدیدات‏ساختارى و كاركردى رو به رو مى‏شوند، انگاره‏هاى امنیتى در ادراك رهبران و مقامات‏عالیه آنان تقویت مى‏شود; زیرا آنان براى مقابله با تهدیدات، نیازمند ابزارهاى متنوعى‏خواهند بود. تهیه و به كارگیرى این ابزارها طبعا با هزینه‏هاى فراگیرى براى كشورهاهمراه مى‏گردد. جدال‏هاى ایران و امریكا نیز با هزینه‏هاى متنوعى در حوزه منافع ملى ومزیت‏هاى ژئوپلتیكى همراه بوده است.

در روند چالش‏هاى متقابل ایران و ایالات متحده، امریكایى‏ها از الگوهاى گوناگونى‏براى محدود كردن اهداف یاست‏خارجى جمهورى اسلامى ایران بهره گرفته‏اند. این‏امر بیان‏گر «استراتژى جنگ كم شدت Low Intensive War Strategy »علیه ایران‏مى‏باشد.

این استراتژى از نمادهاى سیاسى، اقتصادى، نظامى، عملیات پنهان، جنگ تبلیغاتى وحقوقى برخوردار بوده است. البته گروه‏ها و جناح‏هاى مختلفى در روند برنامه ریزى‏استراتژیك امریكا نقش داشته‏اند. هر یك از این مجموعه‏ها بر اجراى رویكردهاى‏خاصى تاكید دارند. بنابراین، در میان نخبگان امریكایى، جلوه‏هایى از اختلاف نظر درارتباط با الگوهاى رفتارى آن كشور در برخورد با جمهورى اسلامى ایران به وجود آمده‏است. هر گروه بر استراتژى و رویكرد خاصى تاكید داشته‏است و آن را مؤثرترین راه‏براى تامین حداكثر منافع ملى امریكا تلقى مى‏كند.

پیامد ظهور بحران در روابط خارجى كشورهاى جهان سوم

بحران در روابط كشورها و واحدهاى سیاسى عمدتا در شرایطى شكل مى‏گیرد كه‏تمام تلاش‏هاى دیپلماتیك و اقدامات مبتنى بر حسن نیت و اعتماد سازى به نتیجه مؤثر وسازنده‏اى نایل نگردیده باشند. به عبارت دیگر، در شرایط ظهور بحران، گام‏هایى كه‏مبتنى بر «روش‏هاى صلح جویانه‏» است ; تحت الشعاع اقدامات و «روندهاى‏مخاطره‏آمیز» قرار مى‏گیرد.

ظهور بحران، (Crisis) در روابط كشورها، بیان گر «اراده معطوف به ستیزش و منازعه Conflictual will »مى‏باشد. در چنین شرایطى، اهداف سیاسى و مطالبات كشورها بایكدیگر سازش ندارد. هر یك از رهبران كشورها، مطلوبیت هایى را براى خود قایل‏مى‏باشد كه این امر منجر به ایجاد ذهنیتى مى‏شود كه رهبران سیاسى كشورها اقدامات‏خود را توجیه نموده و تلاش سایر واحدها براى نیل به هماهنگى رفتارى را انكارمى‏كنند.

زمانى كه «بحران‏» در روابط كشورها ایجاد مى‏شود، «احساسات سیاسى‏»، جایگزین‏خرد سیاسى‏» مى‏شود. گروه‏هاى اجتماعى در چارچوب «اهداف سیاسى رهبران‏» بسیج‏گشته و شكل خاصى از «رویارویى confrontation »واحدهاى سیاسى ایجاد مى‏شود.

قیمت فایل: 24,700 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر